دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ مجموعه ای از تلاش ها در زمینه بازاریابی است که با استفاده از اینترنت انجام می شود. دیجیتال مارکتینگ شامل روش های مختلف از جمله بهینه سازی موتورهای جستجو (سئو) ، بازاریابی شبکه های اجتماعی ، ایمیل مارکتینگ ، بازاریابی محتوا و بلاگ نویسی و … می باشد.
امروزه ، دسترسی به اینترنت کاملا فراگیر شده است. در سه سال اخیر تعداد کاربران جهانی اینترنت افزایش چشم گیری داشته است و تعداد کاربران همچنان در حال افزایش است. در چنین شرایطی تبلیغات دیجیتال موثرترین راهکار برای رشد کسب و کار خواهد بود و اهمیت دیجیتال مارکتینگ به مراتب از روش های سنتی بازاریابی بیشتر می شود.
اهمیت و ضرورت دیجیتال مارکتینگ در دنیای بازاریابی
شما چقدر از روز را به طور پراکنده در گوشیهای موبایل و دسکتاپ و به صورت آنلاین سپری میکنید؟ در مقایسه ، چقدر از روز را برای تماشای تلویزیون و مطالعهی روزنامهها و مجلات قرار میدهید؟ چقدر این تجربه را داشتهاید که هنگام آغاز آگهیهای تلویزیون ، سراغ موبایل خود بروید و همان چند ثانیه را هم به گوشی هوشمند خود اختصاص دهید؟
اگر اعداد بالا تفاوت قابل توجهی با هم داشتند ، شما تنها نیستید. در واقع در سال 2020 زمانی که کاربران در فضای مجازی و بالاخص بر روی پلتفرم موبایل می گذرانند بسیار زیاد بوده است .
سال گذشته سایت Youtube اعلام کرد که دو سوم کاربران آن هنگام تماشای تلویزیون همزمان به تماشای ویدئوهای این سایت میپردازند.
با این تفاسیر ، اگر حضور کسب و کار شما برای معرفی خود به مخاطب ، ارتباط فعال با او و کسب درآمد فقط محدود به رسانههای آفلاین باشد، به این معنی است که شما در بخش بزرگی از زمان و توجه مردم شریک نیستید. با وجود قیمتهای سرسامآور تبلیغات آفلاین مثل تیزرهای تلویزیونی یا بیلبوردهای شهری که عملا در انحصار برندهایی با بودجههای کلان هستند ، این قاعده برای کسب و کارهای کوچک به مراتب مهمتر است. در واقع، حضور آنلاین ، شاید تنها شانس یک کسب و کار کوچک برای جلب توجه مردم و تنها راه برندهای بزرگ برای حضور در مرکز توجه مشتریان است.
اهمیت دنیای دیجیتال به روایت آمار و ارقام
طبق آمار ، تا ماه اکتبر سال ۲۰۱۹، ۴.۴۸ میلیارد نفر کاربر فعال اینترنت در دنیا وجود دارند و این عدد ، ۵۸ درصد از جمعیت جهان را شامل میشود. چین ، هند و آمریکا در این زمینه از دیگر کشورها پیشی گرفتهاند.
امروزه جهان بدون اینترنت حتی قابل تصور هم نیست. اتصال میلیاردها نفر به یکدیگر در سراسر جهان ، ستون اصلی دنیای ارتباطات مدرن است. نرخ نفوذ جمعیت جهانی به دنیای آنلاین ۵۷ درصد است که آمریکای شمالی و اروپای شمالی با میزان نفوذ ۹۵ درصدی ، در این آمار رتبه اول را دارند.
از سال ۲۰۱۸، آسیا با بیش از ۲ میلیارد نفر کاربر آنلاین ، از منظر آمار استفاده از اینترنت گوی سبقت را از مناطق دیگر ربوده و اروپا را با ۷۰۵ میلیون کاربر اینترنت به رده دوم رانده است.
آخرین آمار کاربران اینترنت از ابتدای سال ۲۰۲۰:
- ۴.۴۷۹ میلیون کاربر فعال اینترنت
- ۴.۰۷۰ میلیون کاربر انحصاری اینترنت در موبایل
- ۳.۷۲۵ میلیون کاربر فعال شبکههای اجتماعی
- ۳.۶۶۰ میلیون کاربر فعال شبکههای اجتماعی بر روی موبایل
فرصت را از دست ندهید و کمپین تبلیغاتی خود مبتنی بر دیجیتال مارکتینگ را شروع کنید.